Série Scott & Rogers v novém kabátku!

Na podzim jsem pracoval na novém vydání Ztraceného města, což je první díl volné trilogie Scott & Rogers, a bylo to děsně fajn, znovu se po letech setkat s jeho postavami, zavzpomínat na staré časy a vrátit se do ruin starobylých trosek Ciudad Perdida (anebo také Buritaca 200 či Teyuna), dávného indiánského osídlení ležícího na srázných úbočích kolumbijského masivu Sierra Nevada de Santa Marta. A bacha, řádí tam prastarý démon, který si rozhodně nebere servítky! 
 
 
Rukopis jsem oproti původní verzi trochu stylisticky učesal (přece jen už jsem se od roku 2009, kdy jsem knihu napsal, literárně posunul někam jinam). Také se dočkáte jedné podstatné změny oproti alpressovskému vydání, a to jiné (anebo spíše staronové) totožnosti příslušníků zaniklé civilizace, kteří se pro zdejší indiány stali bohy. Nakladateli se má původní myšlenka zdála příliš odvážná, možná kvůli jistým, dnes již snad dávno překonaným předsudkům (nebudu spoilerovat, o co jde), takže jsem ono odhalení musel změnit, v Nemetonu se však dočkáte původní, necenzurované verze (to je ta výhoda, když si knihy vydáváte sám...). Kniha vychází v elektronické podobě již v pátek, tedy 5. dubna! 
 
V srpnu se pak můžete těšit ještě na nové vydání druhého dílu, Srdce Sahary, a o něco později, až Alpressu vyprší práva, i na závěrečný díl volné trilogie, Kamenné strážce, a to v původní, nezkrácené podobě (nakladateli se totiž kniha v původní verzi zdála moc objemná, a to i po mém zkrácení o dobrých sto stran – když mi přišel korekturní obtah, skvěla se na něm poznámka PŘÍLIŠ DLOUHÉ!). Knihu jsem psal jako hold Velikonočnímu ostrovu a mužům a ženám, kteří mu zasvětili celý svůj život, přičemž zkracováním dosti utrpěla. Jsem tedy rád, že se mi tak díky Nemetonu nabízí možnost toto napravit a vydat ji v původní verzi. 
 
Vytvořeno službou Webnode