Povídka Rakev zdarma ke stažení!

Možná si pamatujete, že jsem kdysi zveřejnil dvě své povídky zdarma ke stažení. První pomyslnou vlaštovkou byla hororová fantasy Ostrov (odkaz ke stažení zde), tou druhou Singularita (odkaz ke stažení zde), povídka, která v roce 2010 vyhrála literární soutěž Cena Karla Čapka v příslušné kategorii. Také z ní vychází má pentalogie space oper Vesmírná asociace, kterou vydává žánrové nakladatelství Brokilon (před nedávnem vyšel čtvrtý díl nazvaný Svit magnetaru).

Jelikož se nám blíží Vánoce, čas štěstí, pohody, spokojenosti, lásky... a taky dárků, rozhodl jsem se poskytnout zdarma ke stažení další ze svých povídek. Konkrétně je to vesmírná scifárna Rakev, která v listopadu 2017 vyšla v žánrovém časopise XB-1.


 Ilustrace: Dan Růžička, airbrush ilustrátor


A o čem Rakev je?

Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v hlubinách Uranova pláště. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nejspíš nikdy neexistovala, že si ji vytvořila jen jeho unavená mysl. Ale je to pravda? Co je skutečnost? Co jen jeho představa? A co se skrývá pod tajemnou Bariérou, pod niž se nesmí sestupovat?

Rakev můžete stahovat zde.

Přeju příjemné počtení a krásné svátky! :-)

Vytvořeno službou Webnode