Mé nové psací plány

Rok 2018 je pro mě vskutku turbulentní - a to se týká i mé literární tvorby. Zejména pak dobrodružného thrilleru, jehož sepsání jsem avizoval v prosincovém ročním shrnutí zde na webu, a který měl vyjít u nového nakladatele. S příspěvky o jeho psaní jste se také mohli setkávat v prvních měsících roku na mé fb stránce. Možná jste se už těšili. Mám pro vás špatnou zprávu - netěšte.


V září se mi vrátil z redakční úpravy, kterou redaktor skončil zhruba v půlce s tím, že číst dál pro něj nemá smysl. De facto mi dal na výběr ze dvou možností. Buď to, co prošel, předělat dle jeho poznámek a přání, a pak se uvidí, anebo spolupráci rovnou ukončit.

Když jsem poznámky procházel, zjistil jsem, že ač jsme synopsi thrilleru a ostatní náležitosti knihy poměrně dost dlouho ladili, máme každý jinou představu o její konečné podobě. Navíc požadavky na úpravy byly takové, že bych rukopis musel prakticky napsat od znovu - což by mě stálo ohromné množství času a sil, navíc s nejasným výsledkem, protože je možné, že i pak by byl rukopis pro nakladatele stále nevydatelný. Z těchto důvodu jsem se tedy rozhodl pro druhou mi nabízenou variantu - a to spolupráci s tímto nakladatelem ukončit.

Možná se ptáte, co tohle znamená pro mou literární tvorbu.

Potěším všechny příznivce Vesmírné asociace, protože se v dohledné době vrhnu na psaní posledního dílu série, Třpytu strangeletu (předfinální verzi rukopisu čtvrtého dílu, Svitu magnetaru, jsem včera odevzdal k omrknutí do Brokilonu). Až pak se zamyslím nad tím, co s dobrodružnými thrillery - už teď mám jistou vizi, ale tu si prozatím nechám pro sebe.

A ještě jedna věc: tohle je jen momentální výhled, který se může samozřejmě kdykoliv změnit.

Pokud budete žhaví na další novinky týkající se mé tvorby, určitě sledujte moji fb stránku. :-)

Vytvořeno službou Webnode