Admirál Byrd je dopsán!

Hlásím, že je mysteriózní thriller Admirál Byrd a tajemná kněžka Vrilu po dlouhých šestnácti měsících konečně dopsán!

Musím přiznat, že byl prozatím tím nejnáročnějším projektem, na němž jsem pracoval. Vesmírná asociace je sice pentalogie, která má dohromady přes 2 000 stran (samojediný Byrd je zhruba třetinové délky), každá Byrdova část by však vydala na samostatnou knihu, navíc jsem tu musel pracovat s ohromným kvantem (nejen) historických reálií, čehož jsem byl v případě mé série space oper ušetřen (tam jde o čistou fantazii, tu a tam okořeněnou špetkou astronomie a fyziky). Jsem teď celkem unavený, takže si dám do konce roku pauzu a pak se vrhnu na Tajemství Býčí skály, které je také podkladově náročné, ale oproti Byrdovi bude pouze čtvrtinového rozsahu, takže dá se říct jednohubka. No a pak mě budou v následujících letech čekat tři čtyři na reálie méně náročné projekty, fakt se těším.

Tak nějak takhle to vypadá, když máte konečně hotovo 
 
V případě Admirála Byrda se mi poprvé podařilo trumfnout 1 000 000 znaků včetně mezer, takže se stal mou suverénně nejdelší knihou. Druhou příčku okupují Kamenní strážci, ovšem v původní, nekrácené verzi (pro Alpress byl román moc dlouhý – argumentovali náklady na tisk –, takže jsem musel krátit) – s ní se také setkáte, ale až současnému nakladateli vyprší práva a thriller bude moci vyjít v novém vydání pod záštitou NEMETONU. No a třetí příčku zabírá závěrečný díl Vesmírné asociace, Třpyt strangeletu.
 
Ještě bych chtěl zmínit, jak to bude s Admirálem Byrdem vypadat, co se týče jeho vydání. Už v srpnu jsem oslovil pár nakladatelství, zda by o román neměly zájem, se dvěma jsem se dohodl na posouzení rukopisu, až bude hotový. Jedno čekat nevydrželo, cca před týdnem mi z něho napsali, že o rukopis nemají zájem, netuším, v čem ta změna. Do druhého ho ale v lednu, až projde i závěrečná část úpravami, pošlu a uvidí se. A i pak mám ještě něco v záloze, i když se obávám, že přílišný rozsah knihy a s tím spojené náklady na tisk apod. můžou být pro potencionální vydavatele značným problémem. Ale nepředbíhejme, uvidí se. Čili pokud udám rukopis nějakému nakladatelství, čekejte knihu na trhu dříve, v horizontu roku, maximálně dvou. Pokud ne, objeví se v NEMETONU, ale v tom případě si na něj nejspíš počkáte tak cca čtyři roky, samozřejmostí bude e-kniha a asi by došlo i k nějaké tištěné limitce...
 
Vytvořeno službou Webnode